Предмет: Окружающий мир, автор: nickromanuk2305

рідкий мінерал
срочно

Ответы

Автор ответа: sahswn
0

Ответ:

Отже, найрідкіснішим мінералом у світі, визнаним таким у 2015 році Міжнародною мінералогічною асоціацією, є кіавтуїт. На сьогодні відомий лише один кристал цього мінералу, який знайшли у М'янмі. Це невеликий мінерал, вагою 1,6 каратів, який являє собою темно-жовтогарячий дорогоцінний камінь.

Але про цей мінерал ученим досі відомо дуже мало, тому більш поширеним і другим рідкісним мінералом у світі вважається пейніт. До речі, саме його внесено до Книги рекордів Гіннеса як найрідкісніший мінерал на Землі.

Объяснение:

Пейніт є темно-червоним мінералом із додаванням рожевого кольору, який зараз знайти легше, ніж раніше. Проте цей мінерал усе ще вважається дуже рідкісним, а його хімічна структура робить його чимось на кшталт наукової загадки.

Уперше пейніт помітив британський мінералог Артур Пейн, який займався колекціонуванням дорогоцінного каміння. Учений придбав на початку 50-х років минулого століття два кристали в М'янмі й думав, що це були рубіни, якими славиться цей регіон. Згодом з'ясувалося, що новий мінерал, який отримав назву на прізвище Пейна, дуже рідкісний. Тільки в 1979 році в М'янмі було виявлено ще один зразок пейніту і до 2001 року ці три кристали були єдиними відомими зразками пейніту у світі.

Завдяки ретельним дослідженням, Джордж Россман уперше точно визначив, з яких елементів складається пейніт. Россман також виявив помилку у хімічному складі, який спочатку визначили вчені з Британського музею, котрим Пейн передав на зберігання перші виявлені зразки пейніту ще в 50-х роках. Хоча вчені правильно ідентифікували алюміній, бор, кальцій і кисень, але елемент цирконій там був відсутній.

Интересные вопросы