Предмет: Право, автор: matunkaganna

До Л. зателефонувала його сусідка М., яка знає, що він є працівником поліції, і попросила втихомирити її п’яного чоловіка, що погрожує їй та їхнім дітям. На це Л. відповів відмовою, аргументуючи тим, що по-перше, він у відпустці, а по-друге, залагодження сімейних сварок не є обов’язком поліцейського.
Які нормативні акти регламентують повноваження
Національної поліції? Чи правильно вчинив працівник поліції Л.?
Якщо ні, то як він повинен був себе повести та якими нормативними актами це регулюється? Надати статті

Ответы

Автор ответа: margaritarajkova946
0

Відповідь: Повноваження поліції в Україні регулюються Конституцією України, Законом України "Про поліцію", та іншими нормативними актами.

Згідно зі статтею 10 Закону України "Про поліцію", до завдань і повноважень поліції належить забезпечення охорони прав і свобод людини і громадянина, забезпечення правопорядку, профілактика і розкриття злочинів, забезпечення безпеки громадян та громадського порядку.

Враховуючи це, працівник поліції Л. не правильно вчинив, відмовивши втечі у сусідку, яка перебуває в небезпеці. За такі дії Л. може бути притягнутий до відповідальності згідно зі ст. 367 Кримінального кодексу України "Неналежне виконання службових обов'язків". Він повинен був негайно реагувати на звернення про насилля та забезпечувати безпеку людей.

Тому Л., як працівник поліції, повинен був негайно викликати в дім сусіда поліцейській патруль та надати всю необхідну інформацію. Він мав би почати проводити слідство і при необхідності затримати підозрюваного, згідно з нормами процесуального законодавства.

У даному випадку можуть бути порушені також норми Закону України "Про запобігання насильству в сім'ї" та інші відповідні нормативні акти щодо захисту жертв насильства в сім'ї.

Пам'ятайте, що помічник не надає юридичні консультації, тому рекомендується звернутися до відповідних юридичних органів або юриста для отримання точної правової інформації.

Пояснення:

Интересные вопросы
Предмет: Алгебра, автор: nkok7694
Предмет: Алгебра, автор: medinkashagirova
Предмет: Қазақ тiлi, автор: Ansar67
Предмет: Английский язык, автор: Аноним